fredag 11. februar 2011

I gang med første oppgave....

Da er jeg i gang med første oppgaven i kurset IKT og læring. Temaet er "Pedagogisk bruk av LMS".

I denne øvingen skal vi ta utgangspunkt i et eksisterende undervisningsopplegg hvor bruk av en læringsplattform inngår. Jeg bruker ofte IKT i undervisningen, men har liten erfaring med å bruke læringsplattform i selve læringsarbeidet. Min bruk av læringsplattformen Fronter har i stor grad begrenset seg til administrative oppgaver som å føre fravær, anmerkninger og karakterer, gi beskjeder, laste opp filer og lenker til elevene, og til innleveringsmapper slik at elevene får levert oppgavebesvarelsene sin elektronisk. Jeg har med andre ord mye å lære om pedagogisk bruk av læringsplattformer. Dette er da også noe av hensikten med denne øvelsen.
Etter et dykk ned i gamle arbeidsplaner har jeg funnet et undervisningsopplegg jeg skal jobbe videre med. Tankevirksomheten knyttet til endringer (i bruken av Fronter) som vil tilføre undervisningsopplegget merverdi er allerede i full gang. Hodet mitt er som vanlig fullt av ideer, men det gjenstår å se om ideene lar seg gjennomføre og om de til syvednde og sist gir den ønskede merverdien.

3 kommentarer:

  1. Så spennende! Jeg melder meg på kurset hvis de setter det opp igjen til høsten. Ellers er det fint med litt tips her:)

    SvarSlett
  2. Det er veldig spennende, ikke minst det å være student igjen! Håper du finner noen nyttige tips her etterhvert...

    SvarSlett
  3. Hei Trine Marit, skulle bare si at faget IKT og læring (LN504D) går både høst og vår (siden du lurte). Neste oppstart er ca 1.september 2011.

    SvarSlett