tirsdag 20. november 2012

Visuell matematikk - Prosentregning

Det er en kjent sak at mange elever synes at matematikk er et vanskelig fag å forstå. En stor andel av elevene mine trenger at fagstoffet blir repetert og blir forklart flere ganger. Det er i vinden at lærere lager instruksjonsvideoer og skjermopptak, eller filmer seg selv når de gjennomgår nytt fagstoff på tavla. Slike videoer gir elevene muligheten til å se gjennomgangen av fagstoffet flere ganger og i et tempo som passer eleven. Dette vil utvilsomt være verdifulle for enkelte elever.

Hva med de elevene som ikke forstår den tradisjonelle framstilte forklaringen av fagstoffet? For disse elevene vil videoen fremstå som like gresk som ved gjennomgangen av stoffet på tavla. Jeg har stor tro på å bruke video med faglig innhold i undervisning og opplæring, men vil påpeke at fagstoffet ikke blir enklere bare av å bli fanget på film!
Jeg ser derfor et stort behov for faglige videoer hvor matematikk blir framstilt på en enkel og visuell måte! Ikke som erstatning for lærerens forelesning, forklaring og veiledning, men som et supplement :) Jeg har kastet meg ut i det, og har her forsøkt å visuallisere temaet prosentregning. Kanskje slike visuelle framstillinger av matematiske temaer, vil kunne ufarliggjøre faget og hjelpe elever som synes at matematikk er forferdelig vanskelig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar